mercoledì 25 settembre 2013

HURÁ NA PRÁZDNINY

V Italské škole si srandu nedělají. Děti mají 3 měsíce prázdnin, ale učí se opravdu do posledního dne. Končili jsme 12-tého června a ještě 11-tého dostali domácí úkol. Poslední den š

Měla jsem to tak pěkně rozepsané a pro samé událostě jsem myšlenku nedokončila. Blíží se konec září a my už jsme zase zpátky v té bláznivé škole, sotva jsme stihli vyplnit celou knihu úkolů na prázdniny, už děláme úkoly nanovo. To  je italská tradice vybavit děti na prázdniny knihou úkolů ve které je rekapitulace učiva za celý školní rok.

Nevěděla jsem, zda-li je vyplnování té knihy povinné, nebo ne. Pročež jsme to raději celé udělali. Pro představu, zabralo nám to hodinu denně po dobu dvou měsíců. Paní učitelka měla velkou radost.  Prý je spokojená, protože je to na začátku školy na našem žáčkovi znát.

Nedávno jsem četla nějakou statistiku v novinách, že prázdninovou knihu kontroluje asi jen 18 procent učitelů. Její vyplnování je na bázi dobrovolnosti a jedna studentka v článečku prohlásila, že se hned pozná kdo to dělal, nebo komu se z hlavy všechno vykouřilo.

My jsme to tedy zvládli, ted je jen otázka, jestli jsme stihli také nabrat dost sil a odpočinout si, aby jsme již po prvních měsících školy nebyli unavení.

M.





Nessun commento:

Posta un commento