domenica 30 giugno 2013

Malý Velký Muž

G. je náš malý velký muž.

Malý, protože nedávno oslavil své 4- té narozeniny a Velký, protože rád dělá velké věci.
Stejně jako jeho starší brácha. Všechno chce dělat po něm a ještě k tomu po svém.

Jezdit na kole se naučil ještě před svými narozeninami. Brzdit ještě sice neumí, ale vůbec se nebojí. Někdy ráno v neděli vstane a protože ví, že v neděli píšeme ůkoly, řekne: ´´ mami ja chci psát ůkoly.´´  A tak toho hned využijeme a jdeme psát ůkoly. Přiměřené jeho věku a tomu co umí - jasně. Zbyli nám nějaké materiály ze školky a ůkoly pro předškolní děti.

 Když je chut musí se jí využít, takže G. už ví, že existují písmenka AEIOU, A a O dokáže vyhledat v textu ůplně s jistotou. A pak že jsou číska i jiná písmenka. Počítá do pěti. Do deseti to plete, ale počítat ho baví.

Vynechala jsem, že dělá věci dvojjazyčně, ale to už ja tak u nás normální. Navíc před ním připravuji bráchu na hodiny angličtiny do školy a tak se svévolně naučil i barvy a dalších pár slovíček anglicky.

Včechno zkoumá, protože je to starý zvědavec. Ale to je spíš kontraproduktivní, protože to má za následek, že všechno rozebere a pak už to něco lze jen těžko dávat dohromady.

Všiml si, jak jsou důležité penízky a tak jsme založili peněženku a má v ní jedno euro o kterém ví, že si za něj může koupit dvě lízátka tady u pána v obchodě, nebo je bude potřebovat vložit do nákupního vozíku, aby se povozil.Vždy když jdeme na nákup bere si jí sebou a taky nákupní tašku musí mít svou. Prostě všechno jako Velký Muž.

 Potvrzuje se mi tím co říkají i ostatní rodičové že:´´To druhé dítě je ůplně jiné´´. Je, když vynecháme charakter, inteligenci a to, že vyrůstá ve stejném prostředí, stejně má ůplně jinou startovní čáru, než dítě první. Má k dispozici další osobu, krerá ho stimuluje ve svém starším sourozenci a to je o velmi mnoho podnetu navíc.

Jeho brácha dostal ůkol na prázdniny založit si svůj prázdninový časopis a museli jsem zakládat i pro Giovika. Naštěstí jsem zrovna měla dvě mapy parku nakopírované a tak si nalepil i do svého sešitu mapku a společně jsme popsali naší trasu na kole. Hlavně místo, kde jsme kupovali zmrzlinku !

Oslavu narozenin jsme mu nedělali ve školce, stejně jako bráška jí neměl. Zato si přál dort. Delfínkovej. Dostal dort - domácí - delfínkovej a panáčky s policejní stanicí i se záchůdkem uvnitř a byl moc spokojený.

Gioviku Vše nejlepší :/

JEN TAK DÁL

M.


Dáreček od F. : IRONMAN
 

Nessun commento:

Posta un commento