lunedì 1 dicembre 2014

Připravujeme se na vánoce:





Příprava na vánoce pro nás letos začala v den, kdy jsme koncem listopadu vyráběli v české škole vánoční věneček. Nevím, jestli se Giovikovi ta prácička tak moc zalíbila, nebo už se zkrátka těší na dárečky, ale od té chvíle mluvíme denně o vánocích. Paní ředitelka říkala, že motiv uzavřeného kruhu je velmi důležitý.

Hned ten den odpoledne na konci listopadu jsme došli nakoupit věci na výrobu adventního věnce  a taky jsme si pro začátek vyrobili Santu z roličky od toalet. papíru. G. lepil vousy a já to ostatní.

Další týden jsme vyráběli další dva věnečky. 




Dále jsme si vyrobili z tvrdnoucí hmoty Das Santu Clause, nebo-li jak se u nás říká Babbo Natale. G. z něho byl  napřed  zklamaný, říkal: " Vypadá spíš jako čaroděj, to není Babbo Natale", ale pak jsme ho přemalovali a už je to docela Santík. Asi by měl být víc tlusčí, kulatější, ale na první pokus jsme spokojení s tím, jak se nám povedl. Nakonec to není nic těžkého vyrobit si svého Santu, i když jsou jich plné obchody.






G.pak namaloval obrázek temperovými barvami : " Santa na klouzačce".



 
Upřímně - mám problém s tím, jak Santu nazvat česky. Ježíšek to přeci není. Někdy mu říkám ledový muž ze severního polu, ale to také není ůplně to ono.

Ted', když začal advent, přijde řada i na cukroví. Vyndáme všechny sešity od babičky se všemi recepty a začneme s pečením. Kluci už se těší jak budou pomáhat - hlavně s ochutnáváním :).
Zatím mám za sebou pokus o neapolskou vánoční specialitu Struffoli. Recept ale budu muset ještě předělat. Vypadá to sice dobře a byly ty moje strufoli i dobré chut'ově, ale hlavní kritik - tatínek, který struffoli zná, ale neumí je udělat,  našel tyto chyby : Za 1. kuličky by měly být světlejší. To znamená velmi krátké smažení. Zároven' ale musí být tvrdé. Za 2. chybí likér v těstě - budu muset přidat limoncello. Za 3. struffoli  jsou moc sladké, ale mělo by na ních být víc medu. Tzn. Do těsta dám cukru velmi málo, tak aby pak byly kuličky sladké jen na povrchu. Po smažení se všechny obalují v medu.


       / první adventní neděli jsme si zapálili naší první svíčku /



Hezký Advent Všem

M.



Nessun commento:

Posta un commento